duminică, 27 septembrie 2015

Pret : 3 lei / plicul - Stoc suficient -
           

Descriere : Noptite - rosii - (Mirabilis jalapa)  este o planta frumoasa cu flori vii in forma de trompeta. Englezii o numesc "floarea de la ora patru", Norea, Minune de Peru, Frumoasele nopţii, pentru ca se deschide pe la mijlocul dupa-amiezii. Ramane deschisa peste noapte si se inchide dimineata devreme. De asemenea, vor ramane deschise in zilele noroase



     Plantare : Semintele seamana cu boabele de piper: se pot recolta cand devin negre. In minisera se insamanteaza cu 4-6 saptamani inainte de transplantare. Germineaza usor la o temperatura de 18-20C intr-un pamant cu un drenaj bun. Acoperiti usor semintele cu pamant fin sau vermiculit si puneti vasul intr-un plastic transparent. Mentineti solul foarte usor umed. Asigurati-le lumina pentru ca lumina ajuta germinarea. Germinarea dureaza 7-21 zile. Direct in gradina insamantarea se face la 2 saptamani dupa data medie a ultimului inghet. Se planteaza la soare dar tolereaza si umbra la amiaza.




    Cerinte : Le merge bine in locuri calduroase. Străluceşte în culori minunate: roz, alb, roşu, galben sau mai multe culori pe o singură plantă. Are un slab parfum de lămâie. Înfloreşte de după-amiaza până a doua zi înainte de masă. Se pretează şi pentru plantarea în ghivece pe balcon sau terasă. Înfloreşte în iulie-septembrie. Nu necesita ingrijiri speciale, Semintele isi pastreaza puterea de germinatie cativa ani. Semințe de flori, netratate, import Olanda , gama de semințe pentru amatori având o calitate foarte bună , germinația și puritatea fiecărui soi sunt inscripționate pe verso, Informații de semănat și cultivat în limba română pe verso.




            De stiut : aceasta planta este originara din America Latina si de Sud, si tehnic este o planta perena dar la noi este tratata drept anuala pentru ca nu supravietuieste iarna in gradina. In climate mai blande planta produce tuberculi care pot cantari pana la 18 kg. Barba-imparatului creste incet si de obicei nu infloreste pana la mijlocul verii dar spectacolul floral merita intreaga asteptare. La inceput se deschid putine flori dar mai tarziu se deschid cu zecile. Semintele raman viabile cativa ania.
     





              


    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu